Domoticz en Niko Home Control

Niko Home Control is een fantastisch product, en nu zeker sinds de introductie van Niko Home Control voor Klassieke Bekabeling. Maar de beperking van een gesloten systeem is dat je enkel producten kan integreren die voorzien worden door Niko zelf. En daarom verkies ik Domoticz als systeemoplossing. En Niko voor de kwaliteit en bedrijfszekerheid. En daarom besloot ik een plugin te maken die Niko Home Control beschikbaar maakt binnen het Domoticz domotica platform.


Ik ben al jaren installateur van Niko producten en ben zeer tevreden van de kwaliteit en robuustheid van de producten. Maar als automatisatie-freak wil ik alle interessante producten kunnen integreren binnen mijn domotica systeem en dat lukt niet met Niko Home Control (multiroom audio van Mopidy bijvoorbeeld - maar daarover in een volgende post meer). Dankzij de introductie van de Hobby API van Niko is het mogelijk om te communiceren met Niko Home Control (en status'en op te vragen van toestellen) waardoor ik binnen Domoticz gebruik kan maken van Niko Connected drukknoppen, draadloze drukknoppen en slimme stopcontacten. En zo kan ik dan toch gebruik maken van Niko producten en de uitgebreide mogelijkheden domotica-functies van Domoticz benutten.

Je kan de plugin hier vinden.

Wil je ook je huis wat slimmer maken en Niko Home Control gebruiken in combinatie met je bestaande bekabeling? Contacteer me voor informatie.